planinari slabovidni

planinari slabovidni
U Karlovcu je danas započela prva planinarska škola za slijepe i slabovidne osobe, na inicijativu Mladena Kuke predsjednika Centra za ekspedicionizam, istraživanje i kulturu Braća Seljan, a u suradnji s Udrugom slijepih USKA. Prva u Hrvatskoj, a zasigurno i jedna od rijetkih, ako ne i jedina u svijetu.

Na prvo izdanje škole prijavilo se 12 polaznika iz Udruge slijepih USKA i Udruge slijepih Ogulin. Škola će se održavati u CEIK Braća Seljan na Vili Anzić, a uz predavanja polaznici će imati i terensku nastavu, sve pod stručnim vodstvom Mladena Kuke.

Začetak ideje bila je planinarska šetnja “Seljanovom šetnicom” na kojoj se Kuki pridružio predsjednik Udruge slijepih USKA Mirsad Bećirović i prošao je bez problema u vremenu predviđenom za prolazak te bez ikakvih poteškoća, što ih je motiviralo za nastavak partnerstva i suradnje.

Početak jedinstvene u svijetu prve škole planinarstva za slijepe i slabovidene osobe u Karlovcu u Centru za ekspedicionizam, istraživanje i kulturu Braća Seljan na Vili Anzić u Karlovcu pokazatelj su kako je sve moguće i svakoga od nas tjera na razmišljanje o vlastitim granicama koje u konačnici postoje samo u našim glavama.

Jedan od polaznika Prve planinarske škole je i predsjednik Hrvatskog Športskog Saveza Slijepih Duško Petrović čija nazočnost ispred najznačajnije institucije za sport slijepih osoba govori o značaju Prve planinarske škole slijepih.

KAportal.hr