Članovi Planinarskog društva Karlovac, t​zv. "Laka konjica", vratila se je sa uspješne penjačko planinarske turneje po Dolomitima. Taj planinski lanac mnogi planinari smatraju za najljepše i najatraktivnije planine u Europi a zbog mnogobrojnih sajli i klinova zovu ih i kraljevstom "ferata". Unatoč lošem vremenu ekipa je na početku turneje izvršila uspon na vrh Piz Boe 3152 m, nakon čega su sljedile hiking ture na visinama preko 3000 m. Planinari PD Karlovca planinarili su u masivu Ortlera na visini od 3200 m, izvršili grebensku turu u masivu Marmolate i uspon na drugi po visini vrh Dolomita Punta Rocca. Planinarski dio putovanja završio je pješačkom hikking turom u Nacionalnom parku Tre Cime.

Osim športskog karatera ovog putovanja kulturološka dimenziju ovom putovanju dala je posjeta Messner Mountain Muzeju (MMM) koji se nalazi u dvorcu Sigmundskorn (Firmano) kod Bolzana. To je glavni od ukupno 5 muzeja u Dolomitima koji je tematski posvećen 70 godišnjem Reinholdu Messneru najvećem svjetskom alpinisti koji je prvi osvojio svih 14 osam tisućnjaka na svijetu i penjača koji je osvojio sve najviše vrhove svih kontinenata.

Mladen Kuka predsjednik PD Karlovca i CEIK-a braća Seljan : "Nakon uspješne kulturološko-planinarske ekspedicije u Peruanske Ande (5500 m) početkom godine (iz ciklusa Tragom braće Seljan po zelenom kontinentu), nizom ovogodišnjih uspona u Julijskim alpama, ali i svih ostalih uspona ovaj uspješan pohod u Dolomite bio je dobar  test za odlazak na ekspediciju u Centralnu Ameriku (Guatemala) koju članovi CEIK-a i PD Karlovca planiraju početkom 2015 god.".

PDKA Dolomiti

PDKA Dolomiti - PDKA Dolomiti

PDKA Dolomiti

PDKA Dolomiti - PDKA Dolomiti