Proteklog vikenda nakon dva mjeseca završila je sa radom Karlovačka planinarska škola u organizaciji Planinarskog saveza grada Karlovca i Planinarskog društva Karlovac. Mr sci. dr Maja Grba Bujević ravnateljica državnog zavoda za medicinu održala je predavanje o pružanju prve pomoći u prirodi a član HGSS-a Zlatko Balaš održao je predavanje o upotrebi GPS-a u orijentaciji u prirodi. Završna terenska vježba održana je u Parku prirode Žumberak - Samoborsko gorje usponima na vrhove Rešpeternica i Zečak.

Ovo je u ovoj godini bila čak treća planinarska škola koju su istoj godini organizirali PSGK i PD Karlovac što među ostalim članicama na razini Hrvatskog planinarskog saveza još nije zabilježeno. Sve tri škole vodio je Predsjednik PSGK-a i instruktor HPS-a i Fakulteta za fizičku kulturu Mladen Kuka.Također važno je za istaknuti  da niti jedan predavač ili instruktor nije na školi mogao predavati ukoliko nema barem jedan od znakova ili titula HPS-a, a što na žalost  nije bila praksa na sličnim školama koje su organizirale neke druge planinarske udruge. Na taj način kvaliteta škole podignuta je na najveću moguću razinu a svakako ono što je najbitnije takav pristup u najvećoj mogućoj mjeri utječe i na maksimalnu sigurnost polaznika i predavača na školi.

Svečana podjela diploma uspješnim polaznicima planinarske škole i polaznicima ekspedicionističkog tečaja u organizaciji CEIK-a Braća Seljan koji je završio ovoga ljeta održat će se u petak 18.11.2011. na Vili Anzić sa početkom u 19 sati.

Praktikum Balaš

Praktikum Balaš

Predavanje dr. Grba Bujević

Predavanje dr. Grba Bujević