Deveteročlana delegacija Planinarskog društva Karlovac pod vodstvom Mladena Kuke jučer je boravila u Brinju u uzvratnom posjetu Planinarskom društvu Škamnica sa kojim je nedavno potpisana Povelja o suradnji i pobratimljenju. U delegaciji je bio i Darko Grba vodički instruktor HPS-a i pročelnik Stanice vodiča Karlovac, a glavni razlog posjetu karlovačke delegacije bila je proslava treće obljetnice rada ovog ličkog društva.

Predsjednik Planinarskog saveza grada Karlovca Mladen Kuka poklonio je predsjedniku  Brinjskih planinara Gojku Crnkoviću knjigu “Dnevnik” Dragojle Jarnjević, poznate karlovačke ilirkinje, ali i prve hrvatske žene alpinistice u povijesti hrvatskog planinarstva koja je 1843. godine izvela prvi alpinistički uspon u povijesti hrvatskog alpinizma u stijeni Okića.

U ugodnoj planinarskoj atmosferi predstavnici dvaju pobratimljenih društava dogovarali su buduće zajedničke akcije društava i novogodišnje druženje na jednom od planinskih vrhova u okolici Brinja. Prva zajednička akcija bit će sredinom prosinca - zimski uspon na Ličku kapu na Ličkoj Plješivici.

Susret u Brinju

Susret u Brinju

Sudionici proslave

Sudionici proslave