Planinarsko društvo Karlovac nositelj je planinarskih škola u sklopu Planinarskog saveza grada Karlovca. Sredinom rujna počinje nova škola, sedma po redu, a svi će uspješni polaznici dobiti diplome Hrvatskog planinarskog saveza (HPS).

-         Želja nam je privući što više ljudi u planinarsku organizaciju. Škole PD Karlovac su već prepoznate kao kvalitetne i to ne samo zato jer su besplatne i time pristupačne, nego zato jer ju vode ovlašteni instruktori, a teoretski dio predaju stručni predavači. – kaže Mladen Kuka, koji će voditi i ovu školu, tko zna koju mu po redu.

I doista, polaznici će odslušati puno predavanja s područja osnove i povijesti planinarstva, planinarske opreme, osnove speleologije, osnove alpinizma, orijentacije, meteorologije, prve pomoći i spašavanje, čitanja karata, bivakiranja, ekspedicionizma, ekologije... Uz to, tu su i atraktivni izleti u karlovačku okolicu, pa i malo dalje: već legendarna Seljanova šetnica, kanjon Slapnice, Okić, Klek, Vrlovka, Bijele i Samarske stijene.

Neki od dosadašnjih polaznika škole, završili su potom i ekspedicionističku školu koju izvodi CEIK «Braća Seljan», a bili su i članovi ekspedicija karlovačkih ekspedicionista.

Škola

Škola

Na slici: polaznici šeste škole na dodjeli diploma

 


 

Kako se prijaviti i gdje se pojaviti?

Treba doći na Vilu Anzić 14. rujna 2012. u 19 sati i 30 minuta, gdje će biti održano prvo predavanje škole, a i prije toga svi zainteresirani mogu nazvati tajnika škole Darka Protulipca, na mob. 091 768 90 27, te se predbilježiti. Ponavljamo, sve je besplatno i namijenjeno ljubiteljima aktivnog boravka u prirodi i zdravoga života.

Školi su i ovoga puta pokrovitelji grad Karlovac i KŠZ, kao i tvrtke Karlovačka pivovara te Vagor d.o.o. koji je zastupnik sportske opreme Northland u Hrvatskoj.