I ovog vikenda članovi Planinarskog društva Karlovac bili su vrlo aktivni. Planinarili su po otoku Rabu, vježbali su speleologiju u okviru karlovačke speleološke škole koju je organiziralo Speleološko društvo Karlovac. PD Karlovac već godinama njeguje odlične odnose i suradnju sa Speleološkim društvom Karlovac a koje se smatra da je jedno od trenutno najboljih i najktivnijih u hrvatskoj spleologiji.

 Grupa planinara i polaznika planinarske škole PD Karlovca vježbali su osnove alpinizma na Okiću. Vježbu iz osnova alpinizma i prigodno predavanje o alpinizmu održao je instruktor HPS-a i gorski spašavatelj Mladen Kuka. Vježba na Okiću imala je također i simbolički značaj i posvećena je prvom alpinističkom usponu u povijesti hrvatskog planinarstva koji je izvela naša sugrađanka Dragojla Jarnjević prije točno 170 godina (1843. god. uspon). Uspon na vrh Okića izveden je Žoharovim smjerom i posvećen je ovoj vrijednoj obljetnici.

Na taj način PD Karlovac se aktivno uključuje u proslave i obilježavanja čak tri važne planinarsko kulturološke obljetnice koje organizira Planinarski savez grada Karlovca kao nastavljač 90 godišnje tradicije i osnutka podružnice HPD-a Karlovac koja je osnovana 5. 4. 1923. godine. Iduću nedjelju 3. svibnja PD Karlovac planira jednodnevni izlet u špilju Samograd kod Perušića. Prijave se primaju kod tajnika društva Darka Protulipca na (mob. 091 768 9027) ili u petak u 19 sati na vili Anzić kada se obavljaju i upisi novih članova u društvo.

Penjanje

Okic