Iako postoji od prosinca 2004. godine, Planinarsko društvo Karlovac je krajem 2012. godine primljeno u punopravno članstvo Planinarskog saveza Karlovačke Županije.

Dosta to govori o nekim odnosima unutar naše lokalne planinarske organizacije, no politika PD Karlovac je bila samo jedna: prijateljstvo među svim planinarima, među društvima i klubovima. Svi volimo isto, te među nama svima mora rasti povjerenje i poštovanje. Možda su se neki u društvima puno duže tradicije pobojali nekakve konkurencije, suparništva na nezdravim temeljima.

Od toga u PD Karlovac nema ni traga; svojim radom društvo je dokazalo da mari za planinarstvo kao temeljnu disciplinu, rad s mladima, te naročito suradnju sa svima. I zato valja naglasiti: članstvo u županijskoj organizaciji Društvo shvaća kao obvezu za još bolji i masovniji rad, širenje pozitive. Hvala, dragi prijatelji u Savezu naše županije; idemo zajedno, idemo još jače, na slavu i čast naše planinarske tradicije i svakodnevne etike! Ali i uz jasan govor o problemima i onome što (ponegdje) ne valja.

Logo