Članovi Planinarskog društva Karlovac završili su ovu izuzetno uspješnu godinu u svom prepoznatljivom stilu. "Laka konjica" PD Karlovca koju je predvodio jedan od utemeljitelja ovog društva (uz Mladena Postružnika) i ujedno predsjednik Planinarskog saveza grada Karlovca Mladen Kuka - u sklopu akcije "Aktivno i zdravo između Blagdana" izvela je 35 kilometarsku pješaćku turu.

Pješačenje je započelo u Vukmaničkom Cerovcu usponom na Martinščak, silaskom u Belaj i usponom na Vinicu, potom je slijedio silazak u Mrzlo polje i pješačenje preko Vučjaka na Skupicu. Poslije Skupice planinari su pješačili do tunela Sv. Marko i potom je slijedio spust u Stative. Nakon Stativa slijedilo je pješačenje do Zadobarja, planinarskog doma Ivanova Hiža u Priselcima i završetak ture u Pokuplju.

Lijep dan i prekrasni krajobraz tijekom čitavog puta a naročito na potezu Martinščak - Vinica nagrđivale su velike količine odbačenog smeća i mišljenja smo da je to problem s kojim bi se pod hitno trebali uhvatiti zajednički u koštac planinari, lovci, svi ljubitelji prirode a naročito komunalne službe. Vremenski gledano  put je pređen za oko 8,5 sati hoda.

U sklopu ove pješačke ture planinari su obišli i planinarski put "4 rijeke" kojim upravlja PD Martinščak iz Karlovca, te je polaznicima ovog pješačkog puta od strane predsjednika PD Martinščaka Krune Golubića uručena i spomen značka priznanja. Ovaj završni izlet PD Karlovca, inače najuspješnijeg planinarskog društva u gradu Karlovcu za 2012 god. po Odluci UO-a PSGK-a ustvari je uvod u vrlo ambicioznu 2013 godinu a koja bi po zacrtanim planovima trebala biti još i bolja od 2012. godine.

Već prvog vikenda u novoj godini slijedi izlet iznenađenja. Prijave i informacije za izlet mogu se dobiti na sastanku društva u petak u 19 i 30 na Vili Anzić ili na mobitel 091 768 9027 (Darko Protulipac).

Koristim priliku da svim članovima društva, simpatizerima i svim ljubiteljima prirode poželimo puno uspjeha u 2013. god. u ime PD Karlovca i u svoje ime.

Aktivno i zdravo

Aktivno i zdravo

Smeće

Smeće