Članovi Planinarskog društva Karlovac jučer su sudjelovali na otvorenju planinarskog puta na vrh Gola Plješivica (1646 m), koje je organiziralo PD Mrsinj iz Korenice. Vremenski uspon na vrh iz Korenice traje 3,5 do 4 sata i prilično je zbog strmine zahtjevan.

U prošlosti ova je planina dugo vremena bila je "terra incognita" za planinare. U 16 st. planina je bila poznata pod nazivom "Vražji vrt" jer je služila kao obrambeni zid protiv najezde Turaka Osmanlija i nalazi se na samoj granici sa BiH. Do domovinskog rata na vrhu se je nalazio repetitor i bio je zabranjen svaki pristup od strane JNA.

Sudjelovanje na ovom usponu koji će postati tradicionalan, nastavak je izuzetno uspješne suradnje PD Karlovca sa planinarima Ličko - Senjske županije. Prošle godine PD Karlovac je potpisao  Povelju o suradnji i bratimljenju sa PD Škamnicom iz Brinja. Na jučerašnjem druženju uz čuveni planinarski grah predsjednik Stanice vodiča Ličko Senje Gojko Crnković i predsjednik PD Karlovca Mladen Kuka dogovorili su pristupanje planinarskih vodiča  PD Karlovca iz stanice Karlovac u stanicu vodiča Ličko - Senjske županije. Osim članova PD Karlovca na ovom pohodu sudjelovali su i članovi PD Dubovca.

Gola Pljesivica

Gola Pljesivica

Gola Pljesivica

Gola Pljesivica