kuka messnerkuka messner
Izvršni odbor Hrvatskog planinarskog saveza uručit će na svojoj novogodišnjoj sjednici predsjedniku Planinarskog društva Karlovac i Planinarskog saveza grada Karlovca Mladenu Kuki Posebno priznanje za 2018. godinu Hrvatskog planinarskog saveza. Kuka je dobio priznanje za prikupljanje, organizaciju i postavu planinarske građe u Muzeju planinarstva i ekspedicionizma grada Karlovca u Vili Anzić.

Saborsko3Saborsko3

Saborsko, 25.8.2018., Članovi PD KArlovac sudjelovali su na otvaranjau i pohodu staze u Saborskom. Na neki način ovo je i naš planinarski put. Pokretači trasiranja i markacije, te njenu finalizaciju velikim dijelom odradili su naši članovi Josip Anušić i Milica Kraguljac. Kako je bilo pročitajte u nastavku. 

Karlovac, 28.4.2015. - Pismenim i usmenim ispitom završila je s radom 10-ta planinarska škola PD Karlovaca. Škola se održavala devet puta s teoretskim dijeom u vili Anzić i ostvareno je osam terenskih dana.
Čestitamo školarcima i želimo im uspješno planinarenje!
Svečana podjela diploma održat će se u utorak 5. svibnja na vili Anzić sa početkom u 19 sati.

Polaznici 10-te karlovačke planinarske škole odradili su danas posljednji terenski izlet. Cilj današnje završne vježbe bio je kanjon Slapnice koji se nalazi u parku prirode Žumberak - Samoborsko gorje a tema je bila kretanje po težim planinarskim terenima i korištenje dosad stečenih vještina.
Škola završava u utorak 28. 4. na vili Anzić pismenim ispitom. Polaznicima koji s uspjehom polože ispit za tjedan dana bit će uručene diplome HPS-a.

Grupa članova Planinarskog društva Karlovac, sudjelovala je jučer na 17. Noćnom usponu na Oštrc (752 m) u Samoborskom gorju. Tradicionalna je to akcija koju svake godine pred Božić organizira HPD Željezničar iz Zagreba, a već nekoliko godina članovi PD Karlovca redovito sudjeluju u ovoj među planinarima sve popularnijoj manifestaciji.

Podsjećamo da PD Karlovac 23. 12. 2014. obilježava 10 godina uspješnog rada. Svečana proslava održat će se toga dana sa početkom u 18 sati na vili Anzić.  Tom prigodom visoki dužnosnici Hrvatskog planinarskog saveza uručiti će zaslužnim članovima PD Karlovca najviša odličja krovne planinarske organizacije.

Noćni uspon na OštrcNoćni uspon na Oštrc - Noćni uspon na Oštrc